zondag 10 juni 2007

Niet altijd gelijk

We houden het positief vandaag 1: het Vlaams Behang zakt voor het eerst sinds erreg lang van 23 naar 19%. (Ja, ik vergelijk volgaarne met de Vlaamse verkiezingen en niet met de laatste federale verkiezingen. Ik heb een stil vermoeden dat de mensen die op het Behang stemmen hun stemgedrag niet laten afhangen van het sóórt verkiezing.)

We houden het positief vandaag 2: de groenen zijn terug. (En nu geen wetten meer over chocoladesigaretten, hé?)

We houden het positief vandaag 3: ik heb toch minstens één politicus horen zeggen dat de kiezer NIET altijd gelijk heeft. (Eindelijk!)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

:-) wat lief dat je positief bent net nu ik eens wat cynisch begon te zijn. De groenen zijn terug. Dat klinkt mooi en ik ga misschien toch voorzichtig glimlachen...

Anoniem zei

er zit rooms blauw aan te komen, zo vertelt mijn theewater. vier jaar politieke saaiheid, vier jaar economie en een urk van een premier die kerncentrales wil openhouden. nu ja, van al z'n staathervormingsplannen maakt ie toch zeker en farce, dus dat garandeert ons nog enige humor. maar het worden vier magere jaren.

ik kan niet positief zijn: er zijn nog maar amper 20% echte progressieven in dit land(sdeel); tegen de walen zijn hier, maar wel de fransen nadoen qua stemgedrag.
arm vlaanderen...

Oran zei

Potverdorie, Kristien. En ik maar mijn best doen om niet aan de "arm Vlaanderen"-gedachte toe te geven, omdat die bijna even kortzichtig en inhoudsloos is als "gezond verstand" lallen.

Als je deze verkiezingen als een overwinning van rechts interpreteert, dan stap je wel heel gewillig mee in de logica van het VB met hun kappen op de "linkse VLD". Twee rechtse partijen (VLD en VB) hebben fors verloren, dus de waarheid is op z'n minst iets genuanceerder.

Mijn hart bloedde toen ik de rode balkjes ineen zag stuiken, maar hebben de socialisten de laatste jaren dan een goede beurt gemaakt? En waren de mensen die indertijd achter Stevaert holden verstandiger dan wie nu op LDD stemde? Of is het allemaal even impulsief? Ik denk dat veel mensen zondag gewoon voor "iets anders" gestemd hebben, alleen leven we in tijden dat men niet meer weet waar dat precies te vinden is.

Tot slot: Caroline Gennez wordt genoemd als nieuwe voorzitster van sp.a. Dát wordt pas een ramp voor links.

Kijk eens aan. Nu heb je me toch nog depressief gemaakt.

Oran zei

Ach ja. Ik heb net een half uur met M over politiek gepraat. Conclusie? Ik ben eigenlijk niet geschikt om daar meningen over te hebben.

Anoniem zei

ik ging net een heel weerwoord lanceren, maar je extra post maakt me stil. dat mag even zo blijven, dat is een positieve verandering voor mijn omgeving.